Rekordoptimisme i oljebransjen etter Avaldsnes/Aldous

Rekordoptimisme i oljebransjen etter Avaldsnes/Aldous

Norsk oljebransje har aldri vært preget av mer optimisme, viser en fersk spørreundersøkelse rettet mot deltakerbedriftene ved den årlige oljemessen OTD, som i dag og i morgen finner sted i Stavanger. Hele 74 prosent av de spurte bedriftene sier at Avaldsnes-funnet har endret deres syn på Norges fremtid som oljenasjon. Nesten 90 prosent tror på […]

Norsk oljebransje har aldri vært preget av mer optimisme, viser en fersk spørreundersøkelse rettet mot deltakerbedriftene ved den årlige oljemessen OTD, som i dag og i morgen finner sted i Stavanger.

Hele 74 prosent av de spurte bedriftene sier at Avaldsnes-funnet har endret deres syn på Norges fremtid som oljenasjon. Nesten 90 prosent tror på høyere innvesteringer på norsk sokkel i årene som kommer. width=

78 prosent tror på rekordhøy omsetning i eget selskap til neste år, mens marginale to prosent tror omsetningen vil falle. At tidene i utgangspunktet er gode, fremgår av at bare tre prosent av de spurte bedriftene opplever lavere omsetning i år enn de hadde i fjor.
 
Blant selskapene som har svart på undersøkelsen finner vi de største oljeselskapene, små- og mellomstore bedrifter, leverandører og servicebedrifter. I helhet representerer de og deres svar synspunktet til norsk oljebransje.
 

Les hele saken på Offshore.no HER