Rolf Onarheim: – SAFE vil ha fokus på arbeidsplassene

Rolf Onarheim: – SAFE vil ha fokus på arbeidsplassene

Klubbleder i SAFE i Baker Hughes, Rolf Onarheim, er foreløpig usikker på hva fusjonen med Halliburton vil bety. – Vårt fokus vil være på arbeidsplassene i prosessen som nå kommer, sier han. Halliburton overtar Baker Hughes i en transaksjon som er verdt 34,6 milliarder dollar, drøye 235 milliarder kroner.

Klubbleder i SAFE i Baker Hughes, Rolf Onarheim, er foreløpig usikker på hva fusjonen med Halliburton vil bety. – Vårt fokus vil være på arbeidsplassene i prosessen som nå kommer, sier han.

Halliburton overtar Baker Hughes i en transaksjon som er verdt 34,6 milliarder dollar, drøye 235 milliarder kroner. width=

Det sammenslåtte selskapet vil basert på dagens aksjekurser ha en markedspris på tett oppunder 500 milliarder norske kroner.

Onarheim peker på at det er mange ting som skal avklares før det nye, sammenslåtte selskapet er en realitet. Han tenker da på formell godkjenning både blant aksjonærene og konkurransemyndigheter i USA og Norge.

– Vi og Halliburton er jo konkurrenter som opererer på mange av de samme tjenestene på norsk sokkel. Jeg vil tro at fusjonen ikke vil påvirke de som jobber nært borehullene offshore så mye. Utfordringene blir nok større for de som arbeider i land i de to selskapene. Det er i det hele tatt veldig vanskelig i dag å se klart hva dette vil bety for de ansatte. Uansett vil vi i SAFE ha fokus på å bevare arbeidsplasser, understreker Onarheim.

I en pressemelding skriver Halliburton at selskapet  ser kostnadssynergier på to milliarder dollar årlig i forbindelse med oppkjøp av Baker Hughes når selskapet er fullt integrert.