Rysst: – Dumt å spare seg til fant

Rysst: – Dumt å spare seg til fant

SAFE-leder Hilde-Marit Rysst er i liket med leder i YS i Statoil, Bjørn Asle Teige, bekymret for spareplanene i oljebransjen. – Det er dumt å spare seg til fant, understreker Rysst. Til Stavanger Aftenblad tirsdag uttaler Teige at han frykter at 20.000 arbeidsplasser i oljeindustrien kan forsvinne på kort tid.

SAFE-leder Hilde-Marit Rysst er i liket med leder i YS i Statoil, Bjørn Asle Teige, bekymret for spareplanene i oljebransjen. – Det er dumt å spare seg til fant, understreker Rysst.

Til Stavanger Aftenblad tirsdag uttaler Teige at han frykter at 20.000 arbeidsplasser i oljeindustrien kan forsvinne på kort tid. width=

Statoil er midt i et omfattende arbeid med å kutte kostnader, noe som også betyr stillinger.

– Allerede med det vi vet, er over 3000 stillinger borte eller blir borte. Med det som kan komme i tillegg, ser jeg ikke bort fra at totalt 5000 statoiljobber forsvinner gjennom disse kuttrundene, sier Teige.

Han peker også på kutt i rigg-rederiene, der 7.000 jobber kan være i fare. Totalt frykter Teige oljebransjen kan miste 20.000 arbeidsplasser.

SAFE-leder Hilde-Marit Rysst deler bekymringen, og etterlyser mer langsiktighet i planlegging og investeringer på sokkelen.

 – Det framstår som noe merkelig når bransjen bare for ett år siden var bekymret for hvordan man skulle klare å bemanne nye rigger med kompetent arbeidskraft, mens vi når ser at riggselskaper varsler oppsigelser. Oljeindustrien må lære å holde jevn fart, ikke enten gi full gass eller bråbremse. Dette handler også om å holde på kompetansen de ansatte representerer, understreker Rysst.

Les intervjuet med Teige i Aftenbladet HER

Les om nedbemanning i North Atlantic HER