SAFE-leder Hilde-Marit Rysst sier til NRK at hun forventer at kuttene i vedlikehold som Statoil og andre operatører varsler medfører ekstra årvåkenhet fra tilsynsmyndighetene. – Strikken var strekt langt fra før, nå strekkes den ytterligere, fastslår hun. – Jeg forventer at myndighetene i denne situasjonen er årvåkne og følger med i hva som faktisk foregår, […]
SAFE-leder Hilde-Marit Rysst sier til NRK at hun forventer at kuttene i vedlikehold som Statoil og andre operatører varsler medfører ekstra årvåkenhet fra tilsynsmyndighetene. – Strikken var strekt langt fra før, nå strekkes den ytterligere, fastslår hun.
– Jeg forventer at myndighetene i denne situasjonen er årvåkne og følger med i hva som faktisk foregår, og hvilke prosjekter det egentlig skal kuttes i, sier Rysst som er bekrymret for at sparetiltakene skal gå ut over sikkerheten på installasjoner både på sokkelen og ved landanleggene.
Både på en plattform og et landanlegg er det stort potensial for storulykker fordi det er store mengder olje eller gass på et avgrenset område, samtidig som det er mange mennesker som har sin arbeidsplass der.
– Når det skal spares er det ekstra viktig at myndighetene er årvåkne, og påser at sikkerheten ivaretas. Er det vedlikehold som er sikkerhetskritiske, så må man ta affære overfor selskapene umiddelbart, sier Rysst.
Ptil-sjef Anne Myhrvold uttalte på SAFEs verneombudskonferanse i forrige uke at selskaper som nå kutter må påregne at Ptil har en ekstra oppmerksomhet rettet mot dem i tiden framover.
Hør intervjuet med Hilde-Marit Rysst HER