SAFE jubler for mer kortreist mat på sokkelen

SAFE jubler for mer kortreist mat på sokkelen

Roger Maurstad, Trond Cato Fylling og Raymond Midtgård hyller Aker BPs beslutning Foto: Rebecca Bjerga

Equinor har doblet andelen norsk kjøtt som serveres på plattformene sine, fra 20 til rundt 40 prosent.

Engasjerte tillitsvalgte i SAFE-klubben Equinor avdeling sokkel, Trond Cato Fylling og Roger Maurstad, har lenge kjempet for mer bruk av norske råvarer på norsk sokkel, og ser med glede på utviklingen. Equinor og flere andre operatører på norsk sokkel stiller nå krav om at en større andel av råvarene skal være kortreist og norsk ved kontraktsinngåelser.

– Vi har jobbet med dette siden årsmøtevedtaket i 2018. Dette viser at det nytter å engasjere seg og stille krav til systemet for å ivareta medlemmenes helse og velferd, sier Maurstad.

Equinor øker bruken ytterligere og satser på kvalitetskjøtt fra norske bønder og Fatland. For å markere avtalen, besøkte representanter fra Equinor gården til Espen Gjellestad på Vigrestad, som driver med storferasen Limousin, kjent for høy kjøttkvalitet og god smak. Les artikkelen her.

– Avtalen med Fatland betyr mer norsk, kortreist kvalitet fra vårt eget landbruk, sier Fylling.

Selv om utviklingen på kjøttsiden går i riktig retning, er de tillitsvalgte bekymret for nedgangen i bruk av norsk fisk.

– Vi ser at det blir brukt mer importert fisk enn tidligere. Det må snus, sier Fylling.

SAFE vil også følge opp bruken av metanhemmere i dyrefôr for å sikre at nye tilsetningsstoffer ikke går utover dyrevelferd eller mattrygghet.

Les mer om følgende emner: