SAFE Ung-arbeidet revitalisert

SAFE Ung-arbeidet revitalisert

SAFE ung er i gang!

Ungdommen i SAFE er i gang! SAFE Ung har etablert nytt styre som skal jobbe med å skape engasjement, spesielt blant medlemmer som er 35 år eller yngre.

Den nye lederen og nestlederen er Emil Sundby Michelsen fra SAFE klubben Hammerfest, og Odd Andreas Rydningen fra SAFE i AKOFS. Sammen med de andre i styret, skal de starte arbeidet med å organisere skolebesøk ved relevante skoler. De vil samle inn saker som er viktige for de unge i organisasjonen vår, og ikke minst planlegge årets SAFE Ung konferanse i september.

Å utvide horisonten er alltid gøy!

Emil Sundby Michelsen er ny leder i SAFE Ung Foto: Rebecca Bjerga
Emil Sundby Michelsen er ny leder i SAFE Ung Foto: Rebecca Bjerga

Emil Sundby Michelsen, den nye lederen i SAFE Ung, har erfaring med foreningsarbeid fra vervet som ung-representant i klubben sin.

– Jeg syns dette er interessant og spennende. Vi er en sammensatt gruppe fra flere klubber, utfordringen vil bli å samle flere unge på tvers av hele organisasjonen. Vi ønsker å få flere til å engasjere seg i SAFE, sier Michelsen.

Den nybakte lederen forteller at skolebesøk i Stavanger og Bergen er den første aktiviteten på den lange listen for det nye styret.

– Vi vil være synlige allerede for elever på skolebenken, slik at de nye som kommer i arbeidslivet kjenner oss igjen. Målet er å få de til å engasjere seg i fagforeningsmiljøet, sier han.

Forbundsleder Hilde-Marit Rysst er glad for å se at engasjementet og interessen for dette arbeidet blomstrer i organisasjonen.

– SAFE er veldig fornøyd med at ung-arbeidet nå er revitalisert. Det er mange unge medlemmer i forbundet vårt, og det er viktig at forbundet ivaretar de unges perspektiver og meninger – de er tross alt fremtiden vår. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med både Emil og Odd Andreas, og de andre i SAFE Ung. Det er godt å se engasjement og interesse blomstrer, sier hun.

Thorbjørn Holger Opstad, forbundssekretær organisasjon, husker selv hvor viktig det var for han å ta del i SAFE Ung-opplegget.

– Selv kom jeg inn i SAFE gjennom SAFE Ung-systemet, tilbake da jeg ble tillitsvalgt, og har gjennom det skapt meg venner og kontakter. Det er viktig for oss å skape en arena som er gøy, men samtidig lærerik for de yngre som kanskje vil lære mer om fagforening. Eller bare for å danne kontaktnettverk med andre i organisasjonen, sier han.

Les mer om følgende emner: