Streik avverget: løsning i NHO-oppgjøret

Eirik Bornø Foto: Trygve Bergsland
Eirik Bornø Foto: Trygve Bergsland

Streiken er avverget etter at YS og NHO kom til enighet ved 15.00-tiden søndag ettermiddag, etter mer enn 15 timers mekling på overtid. – Vi er fornøyd med at NHO kom oss i møte, selv om rammen endte på 2,7%, sier Eirik Bornø, leder av YS Privat. 

Partene kom til enighet etter å ha sittet i mekling siden fredag morgen. Resultatet innebærer blant annet et generelt tillegg på kr 2,25 og et lavlønnstillegg på kr 1. Begge tillegg gis fra 01.04.21.

Direkte berørt av frontfagetforhandlingene er våre ISO-medlemmer. De forhandler etter hvert nå lokalt i den enkelte bedrift.

– Oppgjøret tar hensyn til konkurranseutsatt industri og er et bidrag til å sikre at våre medlemmer fortsatt skal ha gode og trygge arbeidsplasser også i framtida, sier Bornø.

– Vi er også fornøyd med at det er oppnådd enighet om kravet om å sikre de lavtlønte et ekstra tillegg i årets oppgjør. YS Privat har flere medlemsgrupper i bransjer som ligger godt under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, sier han.

Resultatet omfatter om lag 15 000 medlemmer fra følgende YS-forbund: Yrkestrafikkforbundet, Parat, Negotia, SAFE og Delta.

Protokoll mellomoppgjøret 2021

Skriv ut siden