Teige støtter Negotia-leder om trusler fra Statoil-ledelsen

Teige støtter Negotia-leder om trusler fra Statoil-ledelsen

Konserntillitsvalgt for YS, Bjørn Asle Teige, støtter Negotia-leder i Statoil Kristin Øverlands påstand om at Statoil truet tillitsvalgte med avskjed for å ha lekket fra interne møter om nedbemanning. Statoil avviser dette. Negotia sendte tirsdag ut en pressemelding der forbundet tok sterk avstand fra truslene.:

Konserntillitsvalgt for YS, Bjørn Asle Teige, støtter Negotia-leder i Statoil Kristin Øverlands påstand om at Statoil truet tillitsvalgte med avskjed for å ha lekket fra interne møter om nedbemanning. Statoil avviser dette.

Negotia sendte tirsdag ut en pressemelding der forbundet tok sterk avstand fra truslene.: width=

«Tidligere i sommer avslørte VG at Statoil har planer om å flagge ut opp mot 1000 arbeidsplasser. I henhold til Hovedavtalen skal slike planer drøftes med de ansattes organisasjoner, men det var ikke gjort her. – De ansattes representanter reagerte kraftig, og opplevde å bli truet med oppsigelse. Dette er uhørt! Her må statsministeren rydde opp, sier Inger Lise Rasmussen, leder i YS-forbundet Negotia.»

Til Stavanger Aftenblad sier Øverland  at advarselen ble gitt av Statoil-ledelsen i et vanlig informasjonsmøte i forbindelse med prosjektet 14. august, hvor alle konserntillitsvalgte var representert.

-Ledelsen sa klart at vi som hadde kommentert på de interne dokumentene, hadde brutt rutinene. Ingen ble navngitt , men når jeg har vært ute i media, opplevde jeg at det var rettet mot meg. Vi fikk en muntlig advarsel om avskjedigelse som en reaksjon fordi vi hadde kommentert interne dokumenter, sier hun.

Statoils informasjonsdirektør, Janikk Lindbæk jr. avvsier overfor avisen at selskapet har truet sine tilltvalgte i møtet.

Bjørn Asle Teige opplevde imidlertid at Statoil kom med en dårlig skjult trussel om avskjed til tillitsvalgte over bordet i møtet.

 – Trusselen om avskjed var kollektivt ment. Ledelsen pekte på alle tillitsvalgte, sier Teige til Stavanger Aftenblad.

Les mer her: – Statoil truet tillitsvalgte med oppsigelse
                      Statoil avviser trusler
                      – Statoil-ledelsen truet alle tillitsvalgte