Tvisteprotokoll YS/Statoil om masketillegg

Tvisteprotokoll YS/Statoil om masketillegg

YS i Statoil har skrevet tvisteprotokoll med bedriften om forståelsen av sluttprotokollen for årets lønnsforhandlinger. Uenigheten dreier seg om masketillegg for ansatte på landanleggene. – Vi mener bestemt at punktet som det var enighet om i lønnsforhandlingene gir  ansatte på landanleggene et ulempetillegg på 20 kroner per time når de utfører arbeid der bruk av […]

YS i Statoil har skrevet tvisteprotokoll med bedriften om forståelsen av sluttprotokollen for årets lønnsforhandlinger. Uenigheten dreier seg om masketillegg for ansatte på landanleggene.

– Vi mener bestemt at punktet som det var enighet om i lønnsforhandlingene gir  ansatte på landanleggene et ulempetillegg på 20 kroner per time når de utfører arbeid der bruk av vernemaske er pålagt og nødvendig, sier Bjørn Asle Teige, leder for YS i Statoil. Bedriften på sin side mener slikt tillegg bare skal gjelde i forbindelse med spesifikke arbeidsoperasjoner som sandblåsing, sprøytemaling og rengjøring av tanker. width=

– Det er helt klart for oss at når det gjelder virkeområdet for masketilegget som det var enighet om, så vet alle at vi snakket om egne ansatte på statoils anlegg. Dette var ingen bransjediskusjon, understreker Teige, som synes det  er synd at ansatte nå føler seg lurt av selskapet i denne saken. Han peker på at det er lagt ned et betydelig arbeid for å hindre kjemisk eksponering, og derfor er det tilsvarende skuffende at Statoil har lagt seg på denne linjen.

Leder i SAFE i Statoil, Kollsnes, Tim Sæle, er i likhet med Teige skuffet over arbeidsgivers holdning. – Mange arbeidsoppgaver på landanleggene medfører eksponering mot helsefarlige stoffer, og vi er dermed pålagt å bruke maske. Da blir det søkt at arbeidsgiver vil begrense masketillegget for noen få arbeidsoperasjoner – for øvrig arbeidsoperasjoner som bedriften kjøper av underleverandører. Dessverre slurves det litt i forhold til maskebruk, og et masketillegg vil trolig motvirke slike holdninger, understreker Sæle.

Teige har imidlertid ikke gitt opp håpet om å få gjennomslag. – Nei, nå fører vi saken videre og håper på en løsning, sier han.