Usannheter og sverting fra IE

Usannheter og sverting fra IE

|

Usannheter blir ikke mer sanne om de gjentas i det uendelige, slik IE-leder Leif Sande gjør i sin svertekampanje av SAFE i Brønnservice-oppgjøret. SAFE er solidariske med streikende kolleger, men må gå i rette med Sandes angrep på oss. SAFE takket nei til sentral avtale den gang Oljeserviceavtalen så dagens lys. SAFE hadde, til vi […]

Usannheter blir ikke mer sanne om de gjentas i det uendelige, slik IE-leder Leif Sande gjør i sin svertekampanje av SAFE i Brønnservice-oppgjøret. SAFE er solidariske med streikende kolleger, men må gå i rette med Sandes angrep på oss.

SAFE takket nei til sentral avtale den gang Oljeserviceavtalen så dagens lys. SAFE hadde, til vi ble tvunget inn på den for oss nye Brønnserviceavtalen, direkteavtaler med brønnserviceselskapene. De avtalene var betydelig bedre enn Oljeserviceavtalen som IE har hatt langt over 20 år på å utvikle.

Arbeidsretten har enstemmig sagt at SAFE var i sin fulle rett til å inngå avtale med Norsk olje og gass, uten å måtte vente på at det skulle ”passe” IE. Når så SAFE setter seg i førersetet og går i mekling kontra å sitte på gjerdet, satte IE seg i baksetet. Da har IE kun seg sjøl å takke. Men IE legger skylden på SAFE – der de burde lagt skylden på sin egen, feilslåtte forhandlingsstrategi. Da det gikk opp for IE at de hadde snublet i egne bein, var strategien å starte en svertekampanje mot SAFE.

SAFE har imidlertid ingenting å skjemmes av i årets Brønnservice-oppgjør. Rammene for Brønnservice passerte rammene for Frontfaget. IE har under samtlige forhandlinger i år kjørt fram frontfagsmodellen og dens ramme på 2,4%.  Når så SAFE mekler frem et resultat som er bedre enn rammen fra Frontfaget, så er det plutselig ”en drittavtale”.

Sande mener at det ”manglet” en 50-øring på nattillegget, men ”glemmer” at han signerte NR-avtalen uten økning av nattillegget i det hele tatt. SAFE fikk gjennomslag for en krone i tillegg på Brønnservice.

SAFE forespeilet medlemmene et moderat oppgjør, gitt situasjonen bransjen er i. Det ble et moderat oppgjør, og selvsagt kunne vi ønsket oss et bedre økonomisk oppgjør. Men  utgangspunktet var verre enn andre år: Arbeidsgiverne gikk til massive angrep på opparbeidede rettigheter som i sum ville betydd en rasering av tariffavtalen.

SAFE slo tilbake samtlige av disse angrepene!

SAFE deler IEs mål om å harmonisere Brønnserviceavtalen med Sokkeloverenskomsten. At det ikke er gjort over natten, viser IEs resultater på avtalen så langt tydelig. Derfor må veien mot dette målet gå via samarbeid, ikke utskjelling og svertekampanjer, slik IE nå gjør.

SAFE er villig til å vise raushet. SAFE ønsker selvsagt IE lykke til i deres lovlige arbeidskamp. Men sverting og usannheter forbeholder SAFE seg retten til å forsvare seg mot – selv når angrepene kommer fra et forbund i streik.