Vant mot selskapet og får erstatning

Vant mot selskapet og får erstatning

Dan Rune Wallin Foto: Rebecca Bjerga

Dan Rune Wallin var ansatt i Weatherford som mekaniker. På en kald vinterdag, skled han på det isglatte dekket og skadet ryggen. Etter flere behandlinger mot ryggsmerter, var siste utvei langtidssykemelding, noe som utviklet seg til arbeidsuførhet.

Han fikk avslag på yrkesskadeforsikringen, men med hjelp fra SAFE og advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig, fikk Wallin erstatning fra personalforsikringsselskapet DNB.

– Jeg var sykemeldt lenge, ingen kunne finne ut hva som var galt med ryggen min. Legene kunne ikke se noe ut ifra tester eller røntgenbilder, de sa at det var ingenting galt, sier Wallin.

Et låst hofteledd var årsaken til ryggsmertene, og etter flere timer hos fysioterapeuten, kunne Wallin for første gang på lenge gå oppreist.

Wallin var i første omgang sykemeldt i en uke, og gikk tilbake på jobb. Stian Espeland, klubbleder i SAFE i Weatherford, mente at ulykken burde meldes inn som en arbeidsulykke. Dette gjorde Wallin, men ikke NAV.

– NAV Sola hadde registrert dette som en arbeidsulykke, men ikke hovedkontoret i Oslo. Når skaden ikke var meldt inn som arbeidsulykke, ble det enda vanskeligere å få forsikringen til å dekke utgifter, tap og eventuell erstatning av skaden som er påført i arbeidssammenheng.  

Den daværende SAFE-juristen Kristine Knudsen tok saken og begynte arbeidet med å samle inn relevante dokumenter. Hun leverte denne videre til advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig (SVW).  

Advokat Øyvind Vidhammer
Advokat Øyvind Vidhammer

– Jeg kan nå bekrefte at denne saken er opp og avgjort, og at Wallin har fått sitt oppgjør fra selskapet, skrev advokat Øyvind Vidhammer i en e-post til SAFE.

SAFE har stått på for meg med 110 prosent

Wallin vant kampen om å få erstatning i henhold til personalforsikring, etter to lange år med nedturer. Livet kan endelig nytes, uten byrden om alt en slik konflikt medfører.

– Ingenting gikk min vei, jeg hadde en ødelagt hofte og ble uføretrygdet på grunn av skaden. Jeg fikk ett års lønn fra Weatherford, og videre gikk det over på arbeidsavklaringspenger. Dette begynte i januar 2021, så hele prosessen har vart i to år.

Overlykkelig

– Når jeg fikk høre fra advokaten om at kravet mitt gikk gjennom, føltes det som å vinne i lotto, helt utrolig, jeg var overlykkelig, sier Wallin.  

SAFE jobber kontinuerlig for å ivareta og bistå medlemmene, og vi fronter et trygt arbeidsmiljø med fokus på sikkerhet i kampen om et rettferdig arbeidsliv. Når uhell likevel skjer, er det nettopp derfor det lønner seg å være organisert og få den hjelpen, med andre ord la SAFE ta kampen for deg.

– SAFE har stått på med 110 prosent for saken min, og Stian har vært en god veileder, sier Wallin.

Les mer om følgende emner: