Vikarbyrådirektivet og OSO-ordningen

Vikarbyrådirektivet og OSO-ordningen

Innføringen av vikarbyrådirektivet fra 1. januar førte til endringer i Arbeidsmiljøloven.Innleide fra vikarbyrå skal ha samme lønns- og arbeidsvilkår som fast ansatte. Dette gjelder også for OSO-ordningen og tap av helsesertifikat.

Innføringen av vikarbyrådirektivet fra 1. januar førte til endringer i Arbeidsmiljøloven.Innleide fra vikarbyrå skal ha samme lønns- og arbeidsvilkår som fast ansatte.
Dette gjelder også for OSO-ordningen og tap av helsesertifikat.

 width=

I den forbindelse vil OSO-styret informere om følgende:

 Innsynsrett for tillitsvalgte.
Endringer i overenskomsten for operatør/boring/forpleining og sokkelavtalen fikk et nytt bilag 7 om bemanningspolitikk under oppgjøret 2012. Det nye bilaget sikrer tillitsvalgte i selskapene innsynsrett i de innleides lønns og arbeidsvilkår.

Det er viktig at tillitsvalgte følger med på at OSO-ordningen for innleide er bekrefta i lønnslippen hos vikaren. Det skal komme tydelig frem på lønnslippen til den innleide at han/hun er omfatta av ordningen.

De fleste bemanningsbyråene er tilmeldt ordningen, men vi vil med dette prøve å tette eventuelle hull. Vi ber derfor om at tillitsvalgte følger dette spesielt opp, og tilskriver OSO-styret dersom noen bemanningsselskaper ikke har dette med. OSO-ordningens sekretariat kan kontaktes på elin.rovik@industrienergi.no .

Den enkelte ansatte.
Når en ansatt i et bemanningsbyrå skal søke ordningen, må den ansatte selv finne dokumentasjon på tjenestetid på ordningen. Altså hvor lenge man har jobbet offshore.