Ny SAFE-klubb i Tidewater 

Ny SAFE-klubb i Tidewater 

Del av styret i Tidewater Foto: Rebecca Bjerga

Det er nå opprettet SAFE-klubb i Tidewater Marine.

Hele 48 sjøfolk var meldt inn i SAFE, når de bestemte seg for å starte klubb. Når selskapet nå kjøper opp flåten på 37 plattform forsyningsskip av Solstad Offshore, øker medlemsmassen til klubben opp til 109. Tor-Arne Jakobsen er klubbens nye leder. Han, sammen med Jimmy Thorné og Martin Emil Sjøveian Nilsen, var på SAFE-huset for å signere kontrakt og komme i gang med oppstart av klubben. 

Tor-Arne Jakobsen oppretter klubb i Tidewater Foto: Rebecca Bjerga
Tor-Arne Jakobsen oppretter klubb i Tidewater Foto: Rebecca Bjerga

– For min del har jeg vært medlem i Norsk Sjøoffisersforbund i 26 år, nå har jeg meldt meg ut fordi jeg ikke har noen tro på utviklingen i den senere tid, sier Jakobsen. 

SAFE er nå et alternativ på sjøfart

– Jeg vil prøve noe nytt for å se om vi får et annet resultat. Det er ingen sjøfolk som har andre alternativer, organisasjonene på sjøfart har monopol. Nå er SAFE et alternativ for oss som jobber på supply båter. Det er flere som har meldt seg ut i protest, fordi de syns det er lite som skjer, sier klubblederen. 

Det å samle alle sjøfolk under ett forbund er noe som går igjen hos alle som oppretter SAFE-klubber på sjøfart offshore. 

– Når vi står sammen og jobber for ett mål, blir vi mye sterkere. Vi håper på å komme i en posisjon der vi får forhandlingsrett. Da får vi mer innflytelse til å gjøre noe kontraktiv med den frustrasjonen som fins blant oss sjøfolk, sier Thorné.  

Forbundssekretær på organisasjon, Thorbjørn Holger Opstad, var med på stiftelsesmøtet til klubben. 

Thorbjørn Holger Opstad Foto: Rebecca Bjerga
Thorbjørn Holger Opstad Foto: Rebecca Bjerga

– Dette engasjementet kommer direkte fra grasroten. Det er veldig spennende for oss i SAFE å møte ivrige og engasjerte folk, som ønsker å stå sammen for en bedre arbeidshverdag, sier Opstad. 

Les mer om følgende emner: