Riggbesøk Transocean Spitsbergen

Riggbesøk Transocean Spitsbergen

Leder Hilde-Marit Rysst, samt leder og nestleder i Transocean Steinar Nesse og Egil Bjørgås var tirsdag denne uken på riggbesøk hos Transocean Spitsbergen.

-Blir du med på Riggbesøk?

Et fabelaktig spørsmål og få, det er så viktig å få reist rundt og besøkt arbeidsplasser og prata med folk. For sentral ledelse er noe av det verste som kan skje å ikke ha kontakt med de som har skoa på. Være ute i miljøet der det skjer, ta pulsen på stemningen, høre hva diskusjonene går i. Hva er vi opptatt av? og hva er viktig for den enkelte?

Denne gangen kom spørsmålet fra Leder og nestleder i Transocean klubben vår, og jeg takket med glede ja. Kan jo ikke få en bedre start etter ferien.

Steinar, Egil og jeg ankom Ølensvåg og startet dagen med HMS kurs, alltid greit å få en oppdatering. Etter det gikk vi om bord på TO Spitsbergen, og da gikk dagen fort. Mange hyggelige samtaler, gode spørsmål og betraktninger å ta med tilbake til SAFE Huset. Spesielt ble det snakket positivt om at fagforeningene samarbeidet under forhandlingene, og til meklingen hadde jo SAFE og IE blitt enige om hvilke rigger som først skulle gå ut i en eventuell streik. Folk er som alltid positive til samarbeid, og det er vi i forbundet og. Er det til det beste for medlemmene så kan vi samarbeide med alle. Resultatet ellers i oppgjøret er folket stort sett fornøyd med, og det er bra. Dette var jo også «bare» ett mellomoppgjør hvor det forhandles om penger.

Stemningen på Spitsbergen var god, og det var aktivitet over hele riggen. Godt å se smilet og at troen på næringen vår og mer forutsigbare tider for ansatte, går rette veien.
Tusen takk, til alle vi fikk hilst på og snakket med, og tusen takk, til NOC som har forpleiningen – lunsjen var nydelig.

En flott dag, var vi alle enige om når vi startet på kjøreturen hjemover.

Har dere lyst på besøk fra SAFE Sentralt, ta kontakt – gjerne via klubbleder, eventuelt direkte. Vi prioriterer arbeidsplassbesøk

Med vennlig hilsen  Leder Hilde-Marit Rysst