SAFE blir hørt!

SAFE blir hørt!

Illustrasjonsbilde fra Envato

Kampanjen for å hindre flytting eller nedleggelse av kontrollsentralen på Sola har nådd regjeringen. Det ble bestemt å utsette avgjørelsen til 2022. – Sikkerheten skal være det viktigste, sier samferdselsministeren Knut Arild Hareide (KrF) i intervju med Aftenbladet.

Kampanjen for å hindre flytting eller nedleggelse av kontrollsentralen på Sola har nådd regjeringen. Det ble bestemt å utsette avgjørelsen til 2022. – Sikkerheten skal være det viktigste, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i intervju med Aftenbladet.

SAFE reagerte sterk på nyheten om at Avinor vurderer flytting og nedleggelse av kontrollsentralen på Sola. I en tidligere artikkel beskrev SAFE hvordan dette kan svekke helikoptersikkerheten og beredskapen på sokkelen. Stig-Rune Refvik, forbundssekretær HMS i SAFE, er glad for at regjeringen ser alvoret og at Avinor, etter påtrykk, ser nødvendigheten av å utsette avgjørelsen.

Stig-Rune Refvik, forbundssekretær HMS i SAFE
Stig-Rune Refvik, forbundssekretær HMS i SAFE

– Vi håper at man vil konkludere med at kontrollsentralen blir liggende på Sola, og man bruker nødvendige ressurser for å ivareta sikkerheten til alle som jobber i Nordsjøen, sier Refvik. Det er godt å se at Hareide har forstått, og bekreftet, at sikkerheten skal gå foran en kortsiktig kostandbesparelse.

Denne saken engasjerer mange

Denne saken har, og engasjerer fortsatt mange, og har utløst advarsler fra andre også, som HRS, tillitsvalgte, ordførere på Nord-Jæren, Ap, Sp, Rødt, Høyre, Frp, LO, Industri Energi. SAFE mener flytting fra Sola vil ramme helikoptersikkerhet og beredskapen på sokkelen, og kjemper videre for å beholde både kontrollsentralen og kompetansen på Sola.

– Det er flott å se at bransjen står samlet når viktige spørsmål skal avgjøres. Da vil en fremtidig beslutning bli fattet på et godt grunnlag, sier Refvik.